donderdag, 11 september, 2014 - 15:36

Titel

Dag en nacht van de jeugdbeweging

Duizenden kinderen en jongeren zijn lid van een jeugdbeweging. Vlaanderen telt heel wat vrijwilligers die zich elk weekend inzetten om kinderen en jongeren een gevuld programma van spel en plezier te bezorgen.
 
Op 17 oktober wordt de verjaardag gevierd van alle Vlaamse jeugdbewegingen. Dag van de jeugdbeweging is dé feestdag waarop heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingsuniform naar school of werk stapt, fietst, tramt, treint en bust. De jeugdbeweging in Vlaanderen bruist van de energie en dat willen we laten zien aan iedereen!
 
Ook in Zottegem wordt er gefeest!
De Zottegemse jeugdraad heeft voor het jeugdbewegend Zottegemse volkje heel wat in petto.
Tussen 7u en 8u30 kunnen alle kinderen en jongeren in uniform op het stationsplein genieten van een gratis ontbijt. Ontbijtkoeken, fruit, yoghurt, fruitsap, warme chocolademelk, koffie, …. Voor elk wat wils om met een goed gevulde maag naar school of werk te gaan.
 
Vanaf 19u30 kunnen alle Zottegemse leiders en leidsters als dank voor hun jarenlange belangenloze inzet  in het Hemelrijkgebouw overheerlijke  spaghetti verorberen en ook dit helemaal gratis.
 
Aansluitend gaan we voor de vijfde maal op zoek naar ‘De slimste verenging te Zottegem’. De winnende vereniging wordt beloond met een wisselbeker en een pakket van de wereldwinkel! Daarna sluiten we af met een gezellige afterdrink met DJ.
 
Nog geen lid van een jeugdbeweging en zin om bij het jeugdbewegend Vlaanderen te horen?
Dan kun je contact opnemen met de jeugddienst voor een overzicht van alle Zottegemse jeugdverenigingen, jeugddienst@zottegem.be; 09 367 91 98!
 
Meer info over Dag van de jeugdbeweging vind je op www.dagvandejeugdbeweging.be